skip to Main Content

Een aantal huurders kreeg vorige week een brief van de Belastingdienst. Daarin staat dat QuaWonen inkomensgegevens heeft opgevraagd. Hieronder leest u waarom.

Eenmalige Huurverlaging
Kort geleden heeft QuaWonen bij de Belastingdienst inkomensgegevens opgevraagd van een aantal huishoudens. Dit doet zij vanwege de nieuwe Wet Eenmalige Huurverlaging. QuaWonen en de Belastingdienst zijn verplicht deze wet uit te voeren.

De wet houdt in dat mensen met een laag inkomen en een hoge huurprijs dit jaar een huurverlaging krijgen. Meer informatie hierover vindt u op de website van QuaWonen. Klikt u hiervoor op het kopje Veelgestelde vragen over de eenmalige huurverlaging.

Inkomensgegevens
Om er achter te komen of u in aanmerking komt voor een huurverlaging, moet QuaWonen uw inkomensgegevens weten. Deze heeft zij opgevraagd bij de Belastingdienst. Zij ontvangt van de Belastingdienst het oordeel of uw huishouden een laag inkomen heeft. QuaWonen krijgt niet uw precieze inkomen te zien, alleen of u wel of niet in de categorie ‘laag inkomen’ valt.
Natuurlijk gaat QuaWonen goed om met deze informatie en wordt deze voor geen enkel ander doel gebruikt dan de inkomensafhankelijke huurverlaging.

Wat nu?
Als u voor de inkomensafhankelijke huurverlaging in aanmerking komt, ontvangt u in maart bericht van QuaWonen. Heeft u op 1 april nog geen bericht ontvangen, maar denkt u wel in aanmerking te komen? Dan kunt u de huurverlaging op dat moment zelf aanvragen.

Meer informatie
Heeft u nog vragen na het lezen van dit bericht, neemt u dan contact op met de Klantenservice van QuaWonen via 088-799 66 36.

(bron: www.quawonen.com)

Total Page Visits: 403 - Today Page Visits: 1
Back To Top
X