skip to Main Content

In 2021 hebben huurders in een sociale huurwoning recht op een eenmalige huurverlaging, wanneer ze relatief te duur wonen. Dit komt bijvoorbeeld door een terugval in inkomen, of omdat zij in het verleden een huurhuis hebben geaccepteerd dat niet bij hun inkomen past. Deze huurders krijgen uiterlijk 31 maart bericht van QuaWonen. QuaWonen verlaagt de huurprijs dan per 1 mei naar het grensbedrag voor huurtoeslag in 2021.

=> Huurders hoeven zelf geen gegevens aan te leveren, en hoeven zich ook niet te melden bij QuaWonen. QuaWonen krijgt van de Belastingdienst te horen of een huishouden in aanmerking komt voor de eenmalige huurverlaging. De Belastingdienst kijkt daarbij naar het inkomen over 2019, en naar het aantal personen in een huishouden. Het gaat om huurders in een sociale huurwoning met een huurprijs boven de grens voor huurtoeslag.

En als het inkomen pas dit jaar is gedaald?
Huishoudens van wie het inkomen in 2020 is gedaald, kunnen zelf een verzoek indienen bij QuaWonen om de huur te verlagen. Hoe dit precies werkt, staat in de bekende brief over de jaarlijkse huurverhoging van QuaWonen. Deze brief ontvangen alle huurders uiterlijk op 30 april 2021.

Individueel met huurders in gesprek
QuaWonen voorziet dat in deze tijd meer mensen geconfronteerd zullen worden met betalingsproblemen, en vraagt huurders om vooral tijdig contact op te nemen in geval van problemen met de betaling van de maandelijkse huur.

Veelgestelde vragen en antwoorden
Lees hier verder voor veelgestelde vragen over de eenmalige huurverlaging

(Bron: www.quawonen.com)

Total Page Visits: 409 - Today Page Visits: 1
Back To Top
X