skip to Main Content

De Huurcommissie

De Huurcommissie is een onpartijdige organisatie die meningsverschillen tussen huurders en verhuurders voorkomt, helpt oplossen of daarover een officiële uitspraak doet.
De Huurcommissie wil in de eerste plaats meningsverschillen voorkomen door goede voorlichting te geven. Komen huurder en verhuurder er samen niet uit, dan biedt de Huurcommissie hulp met onpartijdige informatie en bemiddeling. En biedt dat geen uitkomst? Dan beoordeelt zij het meningsverschil met behulp van de wetten en regels die gelden voor huurders en verhuurders. Zij doet vervolgens een uitspraak waar beide partijen zich aan moeten houden.
Kijk op www.huurcommissie.nl.

De Nederlandse Woonbond

De Nederlandse Woonbond is opgericht in 1999 en organiseert anno 2015 meer dan de helft van alle hurende huishoudens (dat zijn meer dan 1,6 miljoen woningen). Als de stem van hurend Nederland staat zij voor betaalbare huren, goede woningen in leefbare, veilige wijken en voor sterke huurdersorganisaties. De Woonbond treedt op als belangenbehartiger voor huurders en als kennis- en adviesorgaan voor huurdersorganisaties. Zij geeft verschillende brochures uit. Kijk op www.woonbond.nl.

Total Page Visits: 1966 - Today Page Visits: 1
Back To Top
X