Skip to content

Prachtlint

Wat is Prachtlint?
Prachtlint creëert een aaneengesloten lint van bloemen en planten in de Krimpenerwaard, voor meer biodiversiteit. Biodiversiteit is een ‘soortenrijkdom’ waaruit onze natuurlijke omgeving bestaat. Het omvat alle soorten planten, dieren en micro-organismen die samenwerken in een ecosysteem en die zorgen voor natuurlijk evenwicht in dit ecosysteem.
Prachtlint streeft naar meer biodiversiteit door het aaneenrijgen van bloemrijke kades, dijken en bermen,  zogenaamde ecologisch beheerde linten. Zo ontstaat een bloeiend netwerk van gezonde ecosystemen waarin dieren en planten zich kunnen verspreiden, en waarvan we allemaal kunnen genieten.
Prachtlint is een regionaal initiatief en omvat samenwerking van inwoners, organisaties, overheden en terreinbeheerders en zij verbetert, versterkt en breidt uit middels beheerconvenanten, cursussen en netwerk- en kennisbijeenkomsten.

Doet u ook mee?
Er wordt nog volop gewerkt aan het Prachtlint in de Krimpenerwaard, en u kunt daarbij helpen. Of u nu een balkon, kleine tuin of stuk land heeft, er zijn allerlei manieren om samen de biodiversiteit in de Krimpenerwaard te vergroten. Met de juiste bloemen en planten kunnen we het hele jaar door zorgen voor genoeg voedsel, nest- en schuilgelegenheid voor insecten, vogels en andere dieren en organismen.
Tips hierbij zijn:
haal wat tegels uit de tuin om te kunnen gaan planten, gebruik alleen inheemse en biologische bloembollen, zaden en planten, creëer ‘rommelige’ hoekjes in de tuin met afgevallen blad voor insecten en micro-organismen, snoei niet alles weg in het najaar, zet een bijen- of insectenhotel neer, en creëer zanderige plekjes in de zon voor graafbijen.

Prachtlint verbindt en inspireert
Het werkt pas echt wanneer meerdere partijen samenwerken; Prachtlint heeft een grote online-kennisbank en organiseert regelmatig cursussen, themabijeenkomsten en filmavonden. Zo kunt u voldoende kennis opdoen om zelf aan de slag te gaan. Voor de website van Prachtlint volgt u deze link: Prachtlint


(bron: www.prachtlint.nl)

Total Page Visits: 1196 - Today Page Visits: 1
Back To Top