Ga naar hoofdinhoud

QuaWonen wijst bewoners op belang inboedelverzekering

Bij schade door brand, storm, lekkage, inbraak of vandalisme zijn de kosten voor herstel vaak groot. QuaWonen herstelt de schade aan het gebouw. Maar huurders zijn zelf verantwoordelijk voor de schade aan hun spullen. Zij adviseert dan ook om een goede inboedelverzekering af te sluiten. Daarmee zijn huurders beschermd tegen de meeste financiële gevolgen. Bij een grote calamiteit dekt de verzekering zelfs eerste opvang en krijgen mensen een voorschot uitgekeerd om snel nieuwe spullen te kopen. Zonder goede verzekering moeten ze de kosten vaak zelf betalen.

QuaWonen wijst huurders regelmatig op het belang van een goede inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering. Bij het verhuren van een woning maakt QuaWonen nieuwe bewoners erop attent, mondeling en via de huurovereenkomst. Ook is er uitgebreide informatie te vinden op de website.

Voorbeeld belang inboedelverzekering
Stel er is brandschade ontstaan door kortsluiting in de koelkast. In deze gevallen is QuaWonen niet verantwoordelijk voor het ontstaan van de schade. QuaWonen zal de schade aan de woning laten herstellen en natuurlijk meedenken over vervangende woonruimte. Maar bewoners zijn zelf verantwoordelijk voor hun persoonlijke spullen: beschadigde spullen afvoeren, het vervangen van meubels en/of elektrische apparaten. Die kosten kunnen flink oplopen als je niet verzekerd bent.

Met een goede inboedelverzekering vergoedt de verzekeraar deze kosten. Ook betaalt de inboedelverzekeraar indien nodig de vervangende, tijdelijke woonruimte.

Meer informatie
Heeft u hierover vragen dan kunt u contact opnemen met de klantenservice van Quawonen van 8.30 tot 16.30 uur via 088-799 66 36 of info@quawonen.com.

(Bron: www.quawonen.com)

Total Page Visits: 4321 - Today Page Visits: 1
Back To Top