Skip to content

In 2023 gaat de Huurtoeslag (alle toeslagen) omhoog en worden de inkomensgrenzen verlaagd

De Huurtoeslag, Zorgtoeslag én het Kindgebonden budget van de Belastingdienst gaan per 1 januari 2023 extra omhoog. Deze toeslagen gaan elk jaar omhoog, maar nu komt er nóg een bedrag bij. Dit is om mensen extra te ondersteunen, want het leven is een stuk duurder geworden.
Daarnaast komen in 2023 meer mensen in aanmerking voor een toeslag. Klik voor een link naar de betreffende pagina van de Belastingdienst HIER.

Huurtoeslag

De huurtoeslag gaat extra omhoog. Hierdoor ontvangen de meeste mensen meer huurtoeslag. Krijgt u al huurtoeslag? Kijk in Mijn toeslagen om te zien hoeveel u krijgt.

Bij een hoger inkomen of een hogere huur kunnen meer mensen huurtoeslag krijgen. Krijgt u nog geen huurtoeslag? Maak een proefberekening om te zien of u huurtoeslag kunt krijgen. In 2022 hebt u recht op huurtoeslag als de huur niet hoger is dan € 763,47. Dit bedrag is in 2023 verhoogd naar € 808,06. Vraag de huurtoeslag aan in Mijn toeslagen als u er recht op hebt.

Zorgtoeslag

In 2023 gaat de zorgtoeslag voor 1 jaar extra omhoog. Krijgt u al zorgtoeslag? Bekijk hoeveel zorgtoeslag u iedere maand krijgt als u wilt weten welk bedrag u in 2023 krijgt.

Meer mensen komen in 2023 in aanmerking voor zorgtoeslag. Dit komt omdat de inkomensgrenzen zijn verhoogd. Hebt u geen toeslagpartner? Dan hebt u in 2023 recht op zorgtoeslag als uw inkomen niet hoger is dan € 38.520 per jaar. In 2022 was dit € 31.998 per jaar. Hebt u een toeslagpartner? Dan hebben jullie in 2023 recht op zorgtoeslag als jullie inkomen niet hoger is dan € 48.224 per jaar. In 2022 was dit € 40.994 per jaar.

Krijgt u nog geen zorgtoeslag? Kijk of u voldoet aan de voorwaarden. U kunt de zorgtoeslag aanvragen in Mijn toeslagen.

Kindgebonden budget

Het kindgebonden budget gaat in 2023 extra omhoog. U krijgt meer kindgebonden budget per kind. En alleenstaande ouders krijgen een extra verhoging. Krijgt u al kindgebonden budget? Kijk in Mijn toeslagen om te zien hoeveel u krijgt.

Krijgt u nog geen kindgebonden budget? Maak een proefberekening om te zien of u er recht op hebt. Als u al een andere toeslag krijgt, krijgt u het kindgebonden budget vanzelf. Krijgt u het niet vanzelf? Dan kunt u het aanvragen in Mijn toeslagen.

Kinderopvangtoeslag

De kinderopvangtoeslag gaat ieder jaar iets omhoog, maar in 2023 niet met een extra bedrag. Bekijk in Mijn toeslagen wat u in 2023 krijgt.

Tip
Krijgt u al toeslag? Dan krijgt u automatisch het nieuwe bedrag. Het is daarom belangrijk dat u in Mijn toeslagen checkt of wij het juiste inkomen hebben. Daar kunt u ook het inkomen aanpassen.

(bron: belastingdienst.nl)

Total Page Visits: 1438 - Today Page Visits: 1
Back To Top