Ga naar hoofdinhoud

De aardgasvrije toekomst; ook voor huurders

De komende jaren verandert er veel voor woningbezitters in Nederland. Na 2050 moeten alle woningen van het aardgas afgesloten zijn. Dit lijkt ver weg, maar op korte termijn krijgen we te maken met de transitie naar aardgasloos wonen.
Bezitters van huurwoningen krijgen hier vanzelfsprekend ook mee te maken. HSW wil daarom al haar huurders zo goed mogelijk op de hoogte houden van de ontwikkelingen op dit gebied in onze gemeente en in ons woongebied.
Vanaf 2021 is er een landelijke planning waarin staat aangegeven welke wijken op welk moment van het aardgas worden afgesloten. Daarbij wordt ook aangegeven in welke wijken er collectieve duurzame energievoorzieningen worden geplaatst en in welke wijken er voor individuele oplossingen gezorgd moet worden.

Ondanks dat het tot 2021 onduidelijk is in welke wijken er gekozen wordt voor een collectieve- of individuele oplossing, kan je nu al aan de slag om je woning voor te bereiden op een aardgasvrije toekomst.  De gemeente Krimpenerwaard is hiervoor een samenwerking aangegaan met het Duurzaam Bouwloket. Op www.krimpenerwaard.nl/duurzaambouwloket heeft het Duurzaam Bouwloket opgesomd welke maatregelen je nu al kunt treffen. Inwoners van de gemeente Krimpenerwaard kunnen voor onafhankelijk advies en vragen op het gebied van duurzaam (ver)bouwen (hierbij valt evt. ook te denken aan Zelf Aangebrachte Voorzieningen in huurwoningen), energiebesparing of energie opwekken, terecht bij het Duurzaam Bouwloket, voor ons als huurders alles in overleg met QuaWonen volgens de geldende regels.

Op de hoogte blijven?

Meld je dan aan voor de digitale nieuwsbrief van het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket. Stuur een e-mail naar info@duurzaambouwloket.nl onder vermelding van je postcode + huisnummer en zet in het onderwerp van de mail: ‘Aanmelding nieuwsbrief’.

(Bron: www.krimpenerwaard.nl)

Total Page Visits: 4307 - Today Page Visits: 1
Back To Top