Skip to content

De gemeente Krimpenerwaard investeert € 10.000 om samen met woningcorporatie QuaWonen huurders in staat te stellen voor een lage eigen bijdrage zonnepanelen aan te laten brengen.

In alle kernen van Krimpenerwaard zijn het afgelopen jaar zonnepanelen gelegd. Ook veel huurders in Krimpen aan de Lek hebben hier gebruik van gemaakt. De Beroepenbuurt in Krimpen aan de Lek is hiervan een goed voorbeeld. Na de renovatie van hun woning hebben ruim 50 bewoners een aanbod voor het aanbrengen van zonnepanelen geaccepteerd. QuaWonen rekent slechts een beperkte gebruiksvergoeding en in deze tijd van sterk stijgende gas- en elektraprijzen betekent dat ook echt wat in het kader van betaalbaar wonen.

Lagere energierekening
Met zonnepanelen werken huurders mee aan het terugdringen van CO2-uitstoot én hun energierekening daalt. Zonnepanelen hebben daarom een vaste plek binnen de verduurzamingsstrategie van QuaWonen. De woningcorporatie doet bewoners een aanbod bij geplande verduurzamingsprojecten en biedt ze complex-gewijs aan. Bewoners betalen een gebruikersvergoeding die zeer beperkt is.

Aanbod zonnepanelen wordt gewaardeerd
Voor het plaatsen van de zonnepanelen werkt QuaWonen samen met Tenten Solar. Het afgelopen jaar zijn bijna 1200 adressen aangeschreven met een aanbod voor zonnepanelen. Bij 555 adressen is er positief gereageerd en zijn of worden de panelen geplaatst. Dat betekent dat bijna de helft van de huurders die een aanbieding kregen, graag deelneemt. Gemeente en QuaWonen zijn blij dat ze hen op deze manier kunnen helpen om de energiekosten te beperken én een bijdrage kunnen leveren aan een beter milieu.

(bron: www.quawonen.com)

Total Page Visits: 584 - Today Page Visits: 1
Back To Top